Browsing this Thread:
1 Anonimnih korisnika
Duple e-mail poruke u Outlook-u / Duplicate e-mail in Outlook |
||
|---|---|---|
|
reefer
![]()
webmaster/admin Postovi:
516
![]() |
Dupli e-mailovi u outlooku, definitivno iritirajuće.
Evo malog članka kako sam riješio problem. Ne pomaže upgrade na noviju verziju Office-a, na technetu piše nema rješenja pobrišite duplikate i to je to. Dakle, problem se očituje kada koristite pop3 protokol kako bi preuzeli e-mail sa poslužitelja. Osnovne informacije, u mom slučaju, problem je bio što sam preko pop3-ja čupao mailove sa nekoliko domena tj imao sam nekoliko e-mail računa uglavljenih u Outlook. Tih nekoliko domena su u biti bile na istom poslužitelju na internetu tj ime domene je bilo različito ali je ip adresa bila ista. Ukoliko ste admin pop3 poslužitelja postoje koraci koje možete poduzeti prčkanjem parametrima samog pop3 servisa. Ukoliko niste, čitajte dalje. Postoji mogućnost da u vašems sandučiću leži oštećena e-mail poruka pa vam se radi toga dupliraju poruke. U tom slučaju trebate pronaći i obrisati. Ovaj je članak namjenjen onima koji nemaju uključenu opciju "Leave copy of e-mail on server" tj "Ostavi kopiju poruke na serveru". Rješenje. Za primanje i slanje poruka koristite osnovno ime poslužitelja a ne vaše domensko ime. Server će prema korisničkom imenu znati koji e-mail preuzeti, tj ukoliko imate više pop3 računa na poslužitelju za pronalazak poslužitelja koristite njegovu ip adresu (najjednostavnije rješenje), tj u polju "Incoming pop3 server" ili "Dolazni pop3 poslužitelj" ukucajte originalno ime poslužitelja ili njegovu IP adresu. Sada kada kliknete send/recive gumbic i pogledate detalje ako npr imate 3 pop3 e-mail računa vidjet će te samo 6 linija tj za svaki račun po jednu sending i po jednu recieving polje a ne ko prije 8 ili 10 ili 12 linija koje su rezultirale duplim mailovima. Nadam se da sam ljudima sa sličnim problemima uspio koliko toliko pomoć u rješenju ovog hmm blago rečeno iritirajućeg problema.
Postano: 07.03. 12:03:40
|
|
|
|
||
Vi možete gledati topice.
Vi nemožete zapoceti novi topic.
Vi nemožete odgovoriti na postove.
Vi nemožete editirati vaše postove.
Vi nemožete izbrisati vaše postove.
Vi nemožete dodati glasanje.
Vi nemožete glasati.
Vi nemožete prikaciti datoteke postovima.
Vi nemožete postati bez odobrenja.

Transfer