Browsing this Thread:
1 Anonimnih korisnika
početak....morski akvarij |
||
|---|---|---|
|
tek provirio
![]()
reefer Postovi:
1
![]() |
bok svima....evo u nedavnom posjetu barceloni i njihovom fenomenalnom akvarijumu jednostavno sam se oduševio sa onim šta sam vidio unutra pa sam tako odlučio u svojoj kući imati nešto tako slično, naravno samo manje.Htio bi jedam morski akvarij, veličine oko 200 l, u njemu bi držao ribice (riba klaun, i ostale.) te bi imo neke koralje, neko kamenje (živo ???'
ili tako nešto....sad me zanima da li je to moguče ostvariti....jednostavno treba mi pomoč....i da zanima me cijena otprilike...za potrebnu opremu....
Postano: 08.10.2009 17:10
|
|
Transfer
|
||
Re: početak....morski akvarij |
||
|---|---|---|
|
reefer
![]()
webmaster/admin Postovi:
516
![]() |
Dobrodošao, naravno da je moguće
![]() I da, treba ti pravi živi pijesak i pravo živo kamenje. Ono što trebaš znati, ukoliko kupiš staklo kao gotov produkt iz dućana zajedno sa poklopcem, od koralje ćeš moći imat samo neke jednostavnije mekane + ribice. Oni jednostavno nisu projektirani za morski koraljni akvarij, eg. nedostatno svijetlo... način filtracije ... brdo toga, tako da kad kreneš sa prepravkama takvog sustava da bude kompatibilan sa zahtjevima jednog pravog morskog, opet potrošiš brdo para na "pokrpan sustav" i ne prodješ jeftinije kako ti se u početku činilio, nego skuplje. Ukoliko želiš gotov produkt (morski koraljni), slobodno se obratiš na info@aquavizionar.hr Isto tako trebaš znati da je 200 litraš mini morski sustav. Tj. Što imaš više litara imaš manje kenjaže. Tj sustav je redudantniji. Tj ako nešto podje u krivo imaš više vremena ispravit pogreške iliti manje toga će uginuti tj, manje para ćeš baciti ![]() Mada iz vlastitog iskustva mogu posvjedočiti da 200 litraš kao morski koraljni može funkcionirati sasvim fino i izgledati spektakularno.
Postano: 12.10.2009 09:10
|
|
|
|
||
||
|---|---|---|
|
tek provirio
![]()
reefer Postovi:
3
![]() |
zdravo elim napraviti 150L akvarijum pa me interesuje dali je to dovoljno za onako kucne uslove i koliko ribica i korala mogu ubacit u njega ??? hvala
Postano: 26.12.2009 15:12
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
reefer
![]()
webmaster/admin Postovi:
516
![]() |
Kahuna je baš opisala jedan takav na sljedećem linku:
http://www.artreef.net/modules/newbb/viewtopic.php?post_id=10604#forumpost10604
Postano: 28.12.2009 09:12
|
|
|
|
||
||
|---|---|---|
|
tek provirio
![]()
reefer Postovi:
3
![]() |
poceo sam sa izgradnjom akvarijuma i postavicu slike pozz hvala
Postano: 29.12.2009 03:12
|
|
Transfer
|
||
Vi možete gledati topice.
Vi nemožete zapoceti novi topic.
Vi nemožete odgovoriti na postove.
Vi nemožete editirati vaše postove.
Vi nemožete izbrisati vaše postove.
Vi nemožete dodati glasanje.
Vi nemožete glasati.
Vi nemožete prikaciti datoteke postovima.
Vi nemožete postati bez odobrenja.

ili tako nešto....sad me zanima da li je to moguče ostvariti....jednostavno treba mi pomoč....i da zanima me cijena otprilike...za potrebnu opremu....
Transfer